Hej Dörröppnare!

Nu när du haft ditt möte med deltagaren är det dags för dig att skicka stafettpinnen vidare till två av dina kontakter som i sin tur får träffa Deltagaren. Som en hjälp på vägen har vi sammanställt mejlmallar som du kan använda dels när du kontaktar personerna i ditt nätverk, dels när du skickar ett matchningsmejl till den nya Dörröppnaren och Deltagaren. Det är bra att du utgår från de här mejlen då du då försäkrar dig om att få med all information. Glöm inte att bifoga den nyaste versionen av samtalsguiden som du hittar här under.

Samtalsguide

Hur ska jag formulera mailet till mina kontakter?

För att underlätta för dig har vi sammanställt två mejlmallar; en som du kan använda när du sammanför Deltagaren med någon av dina kontakter, och en du kan använda ifall du vill tipsa andra i ditt kontaktnät om Yrkesdörren. Mejlmallarna hittar du nedan!

Förslag på mejl du kan skicka till dina kontakter!

Förslag på ämnesrad: Vill du ställa upp som dörröppnare i Yrkesdörren?

Hej ______, Jag har gått med i ett initiativ som heter Yrkesdörren. Det hela handlar om att bredda nätverken mellan etablerade och nya svenskar och hjälpa en person med utländsk bakgrund att snabbare komma in på arbetsmarknaden i Sverige. 

Genom Yrkesdörren har jag blivit matchad med en person som heter ______. Det innebar att vi träffades under en timme för att prata om jobb och försöka kartlägga vilka möjligheter har på den svenska arbetsmarknaden. Min uppgift är också att försöka skicka stafettpinnen vidare till två av mina kontakter för att de i sin tur ska kunna träffa ______. Jag kontaktar nu dig då jag tror att du vore en bra person för ______ att träffa. 

Om du tycker att det här låter okej så är tanken att du träffar ______ i en timme för att sedan se om du i din tur kan sätta ihop honom / henne med två av dina kontakter. Mötet mellan ______ och dig handlar inte om att du måste erbjuda ett jobb eller ha en massa färdiga svar. Syftet är helt enkelt att hjälpa ______ att ännu bättre förstå sig på svensk arbetsmarknad och att bredda sitt nätverk så att han / hon / hen förr eller senare träffar en person som kan erbjuda en praktik eller en anställning. 

Som stöd för ert möte har du en användbar samtalsguide som du kan ladda ner här. Skriv gärna ut samtalsguiden och ta med den på mötet. Allt material och mer information om hur Yrkesdörren fungerar hittar du under www.yrkesdorren.se. Hur du gör för att efter mötet sätta ihop ______ med två nya kontakter hittar du under https://yrkesdorren.se/event/efter-motet Ifall du skulle känna att du saknar rätt kontakter efter att ni träffats kan du alltid vända dig till Yrkesdörren som hjälper deltagaren vidare i processen. Om du tycker att det här låter okej, sätter jag ihop er genom ett gemensamt mejl så får ni hitta en tid att träffas när det passar er. Med hopp om positivt svar!

Vänliga hälsningar, 

____________

 

Förslag på mejl du kan skicka för att sätta samman dina kontakter med deltagaren du träffat

Förslag på ämnesrad: Ni två har matchats av mig för ett Yrkesdörren-möte

Hej ______ (Deltagaren) och ______ (Dörröppnaren), 

Som jag tidigare berättat så vet ni att jag är med i ett initiativ som heter Yrkesdörren och har inom ramen för det träffat ______. Min uppgift som Dörröppnare var att identifiera två nya kontakter som ______ kunde träffa för att bredda sitt yrkesnätverk.

Med detta mejl förmedlar jag kontakt med er två och hoppas att ni nu hittar en tid då ni kunde träffas. Här följer era kontaktuppgifter: 

Deltagare: ______ (fullständigt namn, mejladress och telefonnummer) 

Dörröppnare: ______ (fullständigt namn, mejladress och telefonnummer) 

Ni får gärna mejla varandra och berätta kort om vem ni är och mejla ert CV till varandra så kommer ni snabbare igång under ert möte. Jag har förstått att ______ är speciellt intresserad av ______. Jag föreslår att ni träffas på ______s arbetsplats eller på ett café eller en liknande allmän plats, som känns trygg och bra för er båda. 

Målet med ert möte är att göra precis som när jag och ______ möttes; träffas i en timme för att prata om branschen, yrkesrollen och sociala koder som kan vara bra att känna till och framför allt fundera på vilka dörrar ni kan öppna för varandra. Här finns en samtalsguide som jag fått från Yrkesdörren – den funkade som ett bra stöd under vårt möte. 

Syftet med att ni ses är att hjälpa ______ att ännu bättre förstå den svenska arbetsmarknaden och hjälpa henne / honom bredda sitt nätverk så att ______ förr eller senare träffar en person som kan erbjuda praktik, anställning eller annan form av samarbete. ______, din uppgift är därför att efter mötet försöka identifiera två kontakter som i sin tur kan hjälpa ______ vidare i processen.

 Hoppas att ni får ett bra möte! 

Varma hälsningar, 

______ 

P.S. Om ni vill läsa mer om, eller komma i kontakt med Yrkesdörren hittar ni information under www.yrkesdorren.se