Ny i Sverige & letar jobb?

Hur får man jobb i Sverige? De flesta jobb förmedlas genom kontakter och ett professionellt nätverk är avgörande. Vi vill hjälpa dig som är utrikesfödd att få kontakter inom din bransch, så du får fler möjligheter till jobb!

Hur går det till?

Yrkesdörren är en icke vinstdrivande verksamhet och tjänsten är gratis.

Se hur det gick för Jonathan och Hedir efter de haft ett möte genom Yrkesdörren.

Hur går det till?

1

Registrera dig och matchas

När du registrerat dig kommer vi börja leta efter en match till dig; en etablerad svensk inom samma bransch som du.

2

Träffas i 1 timme

När vi har hittat en match till dig kommer vi koppla ihop er och ge ett förslag på när ni kan träffas, men ni bestämmer själva när, och var ni vill ses. Ni kan ta stöd av vår samtalsguide under mötet.

3

Dela 2 kontakter

Efter mötet delar Dörröppnaren med sig av 2 nya kontakter till dig som är ny i Sverige, vilket kan ta dig ytterligare två steg närmre en jobbintervju eller praktik!

Hur kan Yrkesdörren hjälpa dig?

Är du ny i Sverige och letar jobb eller praktik? Vill du träna svenska, få tips på hur man får jobb i Sverige och hjälp med att förbättra ditt CV? Då har du kommit rätt!

När du registrerat dig på Yrkesdörren kommer vi att matcha dig med en etablerad svensk inom samma bransch som du. Tanken är sedan att ni ska träffas under en timme och utbyta erfarenheter.

Detta möte är ingen jobbintervju och vi kan tyvärr inte lova att det kommer att resultera i en anställning eller praktik, men vi är säkra på att det kommer att öppna nya dörrar för dig! Du kommer troligvis få en bättre förståelse för hur det ser ut på arbetsmarknaden, och få kunskap om hur arbetskulturen i Sverige ser ut. Efter mötet är tanken också att den du träffat ska dela med sig av ytterligare två kontakter till dig, som i sin tur kanske kan ta dig närmre en möjlig praktik eller anställning.

Vart finns Yrkesdörren?

Yrkesdörrens huvudkontor är i Stockholm, men våra dörröppnare och deltagare finns i hela Sverige! De städer där flest träffar mellan nya och etablerade svenskar sker är i Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle och Örebro, men självklart välkomnar vi deltagare från alla städer i Sverige!

Varför Yrkesdörren?

Visste du att 8 av 10 jobb förmedlas genom kontakter? Ett professionell nätverk är därför en viktig nyckel till arbetslivet.

För den som är ny i Sverige är ett breddat professionellt nätverk ofta avgörande för att ta sig in på arbetsmarkanden. Yrkesdörren skapar möten mellan etablerade svenskar som vill bredda och dela med sig av sitt nätverk och personer som är nya i landet och vill bygga ett nätverk.

Lär dig mer om varför Yrkesdörren finns

1/4

utrikesfödda är överkvalificerade i förhållande till vad de arbetar med.

Källa: SCB 2019

0

personer har träffats genom Yrkesdörren.

Möt några av dom på vår Instagram

0

olika nationaliteter har delat sina erfarenheter och nätverk genom Yrkesdörren.

Gör det du med, registrera dig idag.