Lediga jobb på Yrkesdörren – Axfoundation

Vi söker en driven marknadskommunikatör!

Gör skillnad på riktigt, bli Kommunikatör på Yrkesdörren, Axfoundation

Om Yrkesdörren
I Sverige tillsätts sju av tio jobb med hjälp av kontakter. De nätverk vi har är med andra ord direkt avgörande för yrkeslivet och är viktigt för en lyckad integration och etablering på arbetsmarknaden för alla som är nya i Sverige.

Yrkesdörren skapar möten mellan nya och etablerade svenskar, dels för att hjälpa nya svenskar att bygga upp sina nätverk i Sverige, men också för att underlätta för svenska företag att bättre tillvarata den kompetens som personer med utländsk bakgrund har. I förlängningen handlar det om att genom nya möten förbättra integrationen och öka mångfalden i arbetslivet genom att öppna dörren till en talangpool många företag idag inte har tillgång till. Yrkesdörren är en av organisationerna inom den icke vinstdrivande verksamheten ÖppnaDörren – ett initiativ av Axfoundation som grundats av Antonia Ax:son Johnson. Kommunikationen sker i första hand digitalt, redaktionellt och i sociala medier i kombination med närvaro på mässor och liknande där våra målgrupper finns.

Om rollen:
Du kommer att ansvara för all kommunikation vilket innebär att utveckla och aktivt öka vår digitala och redaktionella närvaro genom digitala annonskampanjer, redaktionella aktiviteter och ibland events. Målet är att få nya deltagare (personer som är utrikesfödda) och dörröppnare (personer som är etablerade i Sverige) att registrerar sig på yrkesdorren.se.

Arbetet innebär praktiskt att du kommer ansvara för:
• Performance marketing
• Google Adwords
• Innehåll i alla våra sociala kanaler
• Utveckla och skriva våra nyhetsbrev
• Ta fram underlag för spridning i press och bygga relationer med relevanta journalister

Kvalifikationer
• Erfarenhet av Performance marketing i sociala medier samt verktyget FB Business manager
• Erfarenhet av SEO och SEM specifikt adwords annonsering
• Lätt att uttrycka dig i skrift
• Erfarenhet av pressbearbetning
• Erfarenehet av Adobe suiten (photoshop, illustrator, premiere pro etc)

Meriterande:
• Att du använt CMS som exempelvis Mailchimp
• Erfarenhet av Indesign
• Utbildning inom journalistik eller medie- och kommunikationsvetenskap
• Gillar att fotografera

Om dig:
Vi söker en driven kommunikatör med strategisk blick som vill ta idéer från ax till limpa. En operativ problemlösare som vill vara med och göra skillnad. Vi ser gärna att du har ett starkt intresse för kommunikation och performance marketing. Du gillar sociala medier, innehållsproduktion, konvertering och strategi men även storytelling och att driva engagemang. Intresse för mångfald och integrationsfrågor är meriterande.

Du måste vara flytande på svenska och ytterligare språk är meriterande. Du har akademisk eller annan relevant examen/yrkeserfarenhet inom kommunikation eller digital marknadsföring.

Om arbetsplatsen
På Yrkesdörren är ingen dag den andra lik. Som kommunikatör kommer du vara en viktig del i denna spännande resa. Hos oss får du möjligheten att arbeta i ett tight team, i en spännande miljö med trevliga kollegor och med aktuella samhällsfrågor. Vi utlovar unik erfarenhet inom socialt entreprenörskap, mångfalds- och hållbarhetsfrågor, verksamhetsutveckling och kommunikationsarbete.

Ansökan:
Du är välkommen att skicka din ansökan innan 10 november bestående av ditt CV samt ett personligt brev på max 1 sida till amelie.silfverstolpe@axfoundation.se

Vi kommer att intervjua löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Start: Omgående
Anställningsform: Heltid projektanställning