logo

Yrkesdörren

Företagarna

Yrkesdörren underlättar för nya och etablerade svenskar att mötas för att prata om jobb och bredda sina professionella nätverk.

Yrkesdörren är en ideell verksamhet och tjänsten är gratis.

Om vårt samarbete

Vi på Företagarna är stolta och glada över att samarbeta med Yrkesdörren, ett initiativ av Axfoundation - Antonia Ax:son Johnsons stiftelse för hållbar utveckling.

Samarbetet är ytterligare ett steg i Företagarnas arbete med att erbjuda nätverk, kunskap och praktisk hjälp till landets företagare! Vi vill vara med och bidra till att Sverige blir bättre på att ta tillvara den kompetens som personer med utländsk bakgrund sitter på.

Många nyanlända och utrikesfödda saknar kontakter inom sin bransch, samtidigt som rekryteringsbehovet bland Sveriges småföretag är stort. Genom samarbetet med Yrkesdörren vill vi ge dig, både som privatperson och företagare, möjlighet att bidra till ett inkluderande samhälle och samtidigt bredda ditt nätverk till personer som har en annan bakgrund än du.

Anmäl dig redan nu! Det går snabbt, är enkelt och förhoppningsvis till stor glädje både för dig och för personen du möter!

Kontakta Anna Libietis på Företagarna om du har några frågor: anna.libietis@foretagarna.se

För att läsa mer om samarbetet och Företagarnas hållning klicka här.

"Svårigheten att hitta lämplig arbetskraft är småföretagens största tillväxthinder, just därför är samarbetet med Yrkesdörren så spännande. Kan vi bidra till integration och samtidigt möta upp ett behov på arbetsmarknaden är det en fullträff!"

Anna Jansson Libietis

Ansvarig för integrationsfrågor på Företagarna

Hur funkar det?

1

Registrera dig och matchas

När du registrerat dig kommer du matchas med någon inom samma bransch som du, men som har en annan bakgrund.

2

Träffas i 1 timme

Vi ger sedan ett förslag på när ni kan träffas, men ni bestämmer själva när, var och hur ni ses. Om ni vill kan ni ta stöd av vår samtalsguide under samtalet.

3

Dela 2 kontakter

Efter mötet delar Dörröppnaren med sig av 2 nya kontakter till den som är ny i Sverige!

Läs mer under Vanliga Frågor