Arrangera nätverksträff med Yrkesdörren

Vill ni arbeta mer praktiskt med CSR och tycker att mångfald inom rekrytering är viktigt?

Genom att arrangera en nätverksträff tillsammans med Yrkesdörren kan ni bidra till mångfald på arbetsmarknaden och aktivt visa era anställda vad ni har för värderingar. Yrkesdörren strävar efter att öka mångfald i arbetslivet genom att ge arbetsgivare tillgång till hela talangpoolen och på så sätt ta vara på utrikesföddas kompetens.

72k

jobb hade kunnat skapats i småföretag varje år om rätt kompetens hittats

Varför Nätverksträffar?

Arbetsbrist är en av de största utmaningarna som företagare står inför idag. Organisationen Företagarna släppte nyligen statistiken att 72 026 jobb hade kunnat skapats i småföretag varje år – om de bara hade hittat rätt kompetens. Samtidigt har många utrikes födda exakt den kompetens som behövs men har arbeten de är överkvalificerade för, eller står helt utanför arbetsmarknaden. Dessa två grupper hittar inte varandra idag och vår teori är att det beror mycket på att de inte delar nätverk.

Yrkesdörrens nätverksträffar lanserades 2017 efter vi blivit kontaktade av många företag & organisationer som ville ha vår hjälp att hitta ett forum där de kunde ta ut sin mångfaldstrategi i praktiken, ett format som kan fungera som en informell rekryteringsarm och samtidigt visa sina anställda sina värderingar och stärka sitt employee branding.

Hur går det till?

  1. Tillsammans med er bestämmer vi en tid och plats för nätverksträffen, samt hur många personer från er som ska närvara.

  2. När era anställda och deras bransch och roll är registrerat hos oss på Yrkesdörren kommer vi att matcha dem med en utrikes född person inom samma bransch med liknande erfarenhet.

  3. Vanligtvis arrangeras nätverksträffen i samband med lunch eller fika, då era anställda får äta eller dricka en kopp kaffe och snacka jobb med den som är ny i landet.

  4. Efter mötet ska de anställda dela med sig av 1-2 kontakter från sitt nätverk som dess match kan kontakta för att lära sig mer om branschen och utvidga sitt kontaktnät.

OBS: Som Dörröppnare är inte ditt åtagande att erbjuda de utrikesfödda arbete eller praktik, utan endast tillstå med kunskap och insikter i branschen som kan föra den utrikes födde närmre en eventuell anställning i framtiden.

Är ni intresserad av att arrangera en nätveksträff tillsammans med oss och vill veta mer? Kontakta anna.urombi@axfoundation.se.

Kommande nätverksträffar

April

Digital Nätverksträff med Spotify

Tid och plats: 22 april, 2020 kl 15, via länk

Anmälan till eventet öppnar inom kort