logo

Yrkesdörren

Elektrikerförbundet

Yrkesdörren underlättar för nya och etablerade svenskar att mötas för att prata om jobb och bredda sina professionella nätverk.

Yrkesdörren är en ideell verksamhet och tjänsten är gratis.

Om vårt samarbete

Vi i fackförbundet Elektrikerna är glada över vårt samarbete med Yrkesdörren. Vi är övertygade om att nyckeln till en framgångsrik integration går genom ett jobb. Att öppna dörrar till arbetslivet, att få ett jobb och arbetskamrater och ingå i en gemenskap är viktigt för alla människor. Därför är också rätten till arbete inskrivet i FNs deklaration om mänskliga rättigheter och i Sveriges grundlag.

Vi har valt att gå in i detta samarbete för att fler ska få möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det är drömmen om en bättre vardag som driver människor från andra länder hit. Precis som drygt en miljon svenskar sökte sig till Amerika för hundra år sedan.

Det fina med Yrkesdörren är att du kan göra en insats redan idag. Anmäl ditt intresse för att hjälpa till. Det kanske börjar med något så enkelt som en fika. Dela med dig av dina erfarenheter och kontakter. Hur kan vägen till ett jobb se ut? Där kan du verkligen göra en insats. Ge fler chansen att hitta till vårt yrke och känna den yrkesstolthet som vi alla känner.

Kontakta Mikael Romero på Elekrikerförbundet om du har några frågor: mikael.romero@sef.se

"Anmäl ditt intresse för att göra en insats för att stötta någon till ett jobb genom vår portal på Yrkesdörren. Vi kan alla göra en insats. Hjälp dem få chansen att pröva på världens bästa yrke!"

Jonas Wallin

Förbundsordförande på Elektrikerförbundet

Hur funkar det?

1

Registrera dig och matchas

När du registrerat dig kommer du matchas med någon inom samma bransch som du, men som har en annan bakgrund.

2

Träffas i 1 timme

Vi ger sedan ett förslag på när ni kan träffas, men ni bestämmer själva när, var och hur ni ses. Om ni vill kan ni ta stöd av vår samtalsguide under samtalet.

3

Dela 2 kontakter

Efter mötet delar Dörröppnaren med sig av 2 nya kontakter till den som är ny i Sverige!

Läs mer under Vanliga Frågor