Förändra livet på en timme

Eftersom 7 av 10 jobb förmedlas genom kontakter är ett professionellt nätverk avgörande. Vi vill ge de som är nya i Sverige fler möjligheter till jobb genom att skapa möten med etablerade svenskar inom samma bransch. Allt du behöver göra är att ge en timme av din tid!

Hur går det till

Yrkesdörren är en ideell verksamhet och tjänsten är gratis.

Hör dörröppnaren Arwind berätta om sin resa.

Hur går det till?

1

Registrera dig och matchas

När du registrerat dig kommer du matchas någon inom samma bransch som du, men som har en annan bakgrund.

2

Träffas i 1 timme

Vi ger sedan ett förslag på när ni kan träffas, men ni bestämmer själva när, var och hur ni ses. Om ni vill kan ni ta stöd av vår samtalsguide under samtalet.

3

Dela 2 kontakter

Efter mötet delar du som är dörröppnare med dig av 2 nya kontakter till den som är ny i Sverige!

Vad förväntas av dig som etablerad svensk före, under och efter mötet?

Vill du bidra till en förbättrad integration i Sverige?

Vill du engagera dig ideellt och hjälpa nyanlända att etablera sig på arbetsmarknaden i Sverige? Vill du bredda ditt nätverk och tycker att mångfald är viktigt i rekrytering? Vill du gärna jobba som volontär, men har inte tid? Då har du kommit rätt. Allt som krävs är en timme av din tid!

Hur fungerar det? Det enda som förväntas av dig om du registrerar dig är att du ska ge en timme av din tid för att prata med någon inom samma bransch, men med en annan bakgrund än du. Du kan exempelvis ge tips om vidareutbildningar som är relevanta, visa hur deltagaren (någon som är ny i Sverige) kan förbättra sitt CV, eller ge tips på hur deltagaren bör framställa sig på arbetsintervjuer. Efter detta önskar vi att du förmedlar ytterligare två kontakter till den du träffat, som kanske kan hjälpa deltagaren vidare. Du förväntas inte erbjuda din match ett jobb, eller tillstå med mer tid om du inte själv vill och har möjlighet att göra det.

Det kan ofta kännas som att man inte har några relevanta kontakter att dela med sig av, men i vår erfarenhet har man alltid fler kontakter än man tror!

Du kan läsa mer om processen och hur mötet kan se ut under vanliga frågor och svar.

Vart finns Yrkesdörren?

Yrkesdörrens huvudkontor är i Stockholm, men våra dörröppnare och deltagare finns i hela Sverige! De städer där flest träffar med svenskar sker är i Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle och Örebro, men självklart välkomnar vi deltagare från alla städer i Sverige!

Varför Yrkesdörren?

Visste du att 7 av 10 jobb förmedlas genom kontakter? Ett professionell nätverk är därför en viktig nyckel till arbetslivet.

För den som är ny i Sverige är ett breddat professionellt nätverk ofta avgörande för att sig in på arbetsmarkanden. Yrkesdörren skapar möten mellan etablerade svenskar som vill bredda och dela med sig av sitt nätverk och nya svenskar som vill bygga ett nätverk i sitt nya hemland.

Lär dig mer om varför Yrkesdörren finns

1/4

utrikesfödda är överkvalificerade i förhållande till vad de arbetar med.

Källa: SCB 2015

0

personer har träffats genom Yrkesdörren.

0

olika nationaliteter har delat sina erfarenheter och nätverk genom Yrkesdörren.