logo

Yrkesdörren

AkademSSR

Yrkesdörren underlättar för nya och etablerade svenskar att mötas för att prata om jobb och bredda sina professionella nätverk.

Yrkesdörren är en ideell verksamhet och tjänsten är gratis.

Om vårt samarbete

Ett öppet Sverige är avgörande för ett framgångsrikt Sverige. Därför har vi som fackförbund engagerat oss i att ge akademiker som kommer hit en chans att snabbt komma in i jobb de är utbildade för.

Akademikerförbundet SSR organiserar samhällsvetare som alla har studerat minst tre år inom högre utbildning. Vad vi kan se är att det är just samhällsvetare som, bland akademikerna som kommer till vårt land, i minst utsträckning får jobb som motsvarar deras utbildning. Det vill vi ändra på!

Våra medlemmar jobbar i många yrken där det är ett stort behov av nya kollegor som inte går att hitta bland utbildade i Sverige. Det är samhällsvetare, ekonomer, socionomer, beteendevetare och personalvetare. Initiativ som Yrkesdörren i samarbete med fackförbund och arbetsgivarorganisationer kan förbättra matchningen på arbetsmarknaden till glädje för såväl utarbetade medlemmar, arbetsgivare som söker kompetens och utlandsutbildade akademiker som längtar efter att få vissa vad de kan. Anmäl dig som ”Dörröppnare” och gör skillnad redan idag. Det har jag gjort!

Kontakta Ursula Berge på Akademikerförbundet SSR om du har några frågor: ursula.berge@akademssr.se

"Att få akademiker från andra länder i rätt jobb är vår stora möjlighet att fortsätta den svenska framgångssagan med ett kunskapsstyrt och jämlikt välfärdssamhälle med hållbar tillväxt. Öppna samhällen är framgångsrika samhällen!"

Ursula Berge

Samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR

Hur funkar det?

1

Registrera dig och matchas

När du registrerat dig kommer du matchas med någon inom samma bransch som du, men som har en annan bakgrund.

2

Träffas i 1 timme

Vi ger sedan ett förslag på när ni kan träffas, men ni bestämmer själva när, var och hur ni ses. Om ni vill kan ni ta stöd av vår samtalsguide under samtalet.

3

Dela 2 kontakter

Efter mötet delar Dörröppnaren med sig av 2 nya kontakter till den som är ny i Sverige!

Läs mer under Vanliga Frågor