Sidan du letar efter finns inte..

Gå till startsidan

Vanliga frågor

För den som är ny i Sverige är ett breddat professionellt nätverk ofta avgörande för att ta sig in på arbetsmarkanden. Yrkesdörren skapar möten mellan etablerade svenskar som vill bredda och dela med sig av sitt nätverk och personer som är nya i landet och vill bygga ett nätverk.

Lär dig mer om varför Yrkesdörren finns

Bra kontakter är jätteviktiga för att få ett arbete i Sverige eftersom många anställs via just vänner och bekanta. Genom Yrkesdörren får du som är ny i Sverige möjlighet att träffa någon i din bransch som kan ge tips på hur du lättare hittar jobb!

Ni väljer själva var ni träffas men vi rekommenderar att ni möts antingen på dörröppnarens jobb eller på en allmän plats, till exempel ett café. Det är viktigt att båda känner sig bekväma med valet av mötesplats.

För att underlätta för er har vi tagit fram en samtalsguide (english version)med förslag på ämnen ni kan prata om när ni träffas. Saker ni kan ta upp är bland annat branschen i allmänhet, vilka yrkesroller eller karriärmöjligheter som kunde vara relevanta för deltagaren samt sociala koder som kan vara bra att känna till. Det viktigaste med mötet är att den som är etablerad i sverige om möjligt delar med sig av kontakter ur sitt nätverk som kan vara till nytta för den som i ny i sverige.

Nu när du haft ditt möte med deltagaren är det dags för dig att skicka stafettpinnen vidare till två av dina kontakter som i sin tur får träffa deltagaren.